Ce este mai exact o aplicație de Project Management?

Termenul de Project Management se referă la modul de gestiune al proiectelor firmei.

Orice firmă își gestionează activitatea pe bază de proiecte, care sunt la rândul lor împărțite pe sarcini ce sunt atribuite oamenilor cel lucrează la proiectul respectiv. Modul în care proiectele companiei sunt gestionate afectează direct atât calitatea serviciilor oferite de aceasta, cât și productivitatea de care echipa de proiect dă dovadă.

Project management-ul a ajuns să fie o parte strict necesară oricărei aplicații de Enterprise Resource Planning, iar orice software ce se vrea a fi de calitate trebuie să includă un astfel de modul.

În primul rând, îți abstractizează activitatea echipelor de lucru, transformând-o în ceva mai palpabil, ce poate fi reprezentat prin grafice și indicatori de performanță, care reprezintă un set de informații pe baza cărora tu poți lua decizii strategice în privința  proiectelor.

De asemenea, aceasta permite o coordonare mult mai buna a angajaților, prin sistemul de management al sarcinilor, care permite atribuirea și programarea activităților acestora într-un mod centralizat și eficient. Astfel, se facilitează un workflow eficient, unde personalul este repartizat în echipe cărora li se atribuie sarcini, sarcini care reprezintă etape din realizarea unui proiect.

Un beneficiu foarte mare al unui modul de project management, este utilizarea mult mai eficientă a timpului. Acesta îți așază toată activitatea în mod calendaristic și îți permite cronometrarea sarcinilor, pentru a-ți oferi o imagine de ansamblu asupra modului în care timpul este consumat în firma ta, așa că tu îți vei putea optimiza firma astfel încât să profite la maxim de aceasta resursă, timpul.

Și bineînțeles că rapoartele nu pot fi lăsate pe dinafara. O funcționalitate de centralizare a rapoartelor, unde toți angajații pot lăsa rapoarte asociate anumitor sarcini și proiecte, oferă un beneficiu foarte mare prin nivelul ridicat de organizare pe care aceasta îl oferă. Toate rapoartele vor fi într-un singur loc, aranjate și asezate pentru a facilita accesibilitatea.