Cum COVID-19 a arătat importanța soft-urilor ERP

Pandemia a venit, în mare parte, cu necazuri și minusuri foarte mari pentru majoritatea lumii, însă suntem de părere ca aceasta ne-a oferit și o serie de lecții importante despre ce făceam greșit în anumite sectoare de activitate.

Modul de operare al foarte multor întreprinderi s-a schimbat radical. Majoritatea s-au confruntat cu o lipsă acută de clienți sau de diverse resurse necesare, așa că  au făcut reduceri de personal și s-au descurcat cu mai puțin, ori și-au mutat activitatea în regim de tele-muncă.

În orice caz, a fost un efort logistic intens, care s-a soldat cu multe falimente și job-uri pierdute.

Însă mergând pe ideea că tot răul duce spre bine, o mulțime de antreprenori de peste tot de pe glob au tras concluzia corectă: nu pandemia a fost de vină pentru că mergea prost afacerea, ci lipsa adaptabilității și a flexibilității sunt vinovate, deoarece aceste lipsuri au determinat răspunsul neconform la situația de criză.

Astfel, a apărut o conștientizare în masă despre importanța planificării resurselor firmei. Brusc, un număr mult mai mare de antreprenori căutau surse de informare legate de gestionarea eficientă, despre cum pot salva fiecare bănuț ce poate fi salvat, despre cum pot eficientiza workflow-ul angajaților, și despre cum pot ,,unge” mecanismul întreprinderii lor astfel încât să asigure că nu vor exista mai multe pierderi.

Softul de tip Enterprise Resource Management a fost soluția găsită de numeroși antreprenori. Acesta le oferă nivelul necesar de organizare, pe care ar fi trebuit să îl aibă și în perioada pre-coronavirus, iar acum acei antreprenori ce se folosesc de această soluție digitală pot fi mult mai siguri că business-ul lor este mult mai pregătit să treacă peste obstacolele pe care le vor întalni în viitor.

Citește și acest articol, pentru a vedea care sunt avantajele și beneficiile unei investiții într-un soft ERP.