Ce face un software ERP să fie bun?
Ca în cazul alegerii oricărui alt produs, și când vine vorba de alegerea unui soft ERP trebuie avute în vedere anumite criterii pentru a te asigura că banii tăi sunt bine investiți.
Flexibilitate
Flexibilitatea este o caracteristică extrem de importantă petnru un astfel de program. Poate soft-ul să facă față creșterii firmei tale? Permite el integrarea de noi funcții, pe parcurs ce ai nevoie de acestea? Un software ce se dovedeste a fi inflexibil în timp, poate dăuna foarte mult afacerii, asa că aceasta este mereu un criteriu ce trebuie avut în vedere.
Nivelul de Automatizare
Automatizarea se referă la gradul de muncă pe care îl face programul pentru tine. Un program bun, îți va face automat rapoarte bazate pe datele introduse de tine, pentru diverse scopuri. Spre exemplu, poate genera un raport cu privire la banii încasați de la un client anume, pe o perioadă de timp, pentru a vedea când acesta cheltuieste cel mai mult în firma ta.
Automatizarea sta la baza unui ERP.
Nivelul de Control al Managementului
Îți oferă aplicația o imagine de ansamblu a modului de desfășurare al firmei?
Controlul managementului depinde enorm de viziunea strategică a antreprenorului asupra deciziilor ce trebuie luate de către conducere. Un software ERP bun va abstractiza datele brute, precum venitul/cheltuielile, eficiența salariaților sau productivitatea întreprinderii, și le va transforma în indicatori de performanță, pe baza cărora tu poți lua decizii informate care să te ducă spre succes.
Compatibilitate cu alte baze de date
Un ERP care este într-adevăr profesional, nu te va supune pe tine sarcinii de a muta întreaga bază de date a firmei, manual, în noua aplicație. Compatibilitatea cu programele precum Microsoft Excel este crucială, pentru a asigura o implementare de succes a noului sistem.
Workflow intuitiv
Implementarea unui sofware te acest tip, este un pas enorm în viața oricărei companii, deoarece este o schimbare majoră pentru toți oamenii implicați. Pentru ca implementarea să aibă succes, este foarte important ca aplicația să fie gândită astfel încât să fie ușor de utilizat și de învățat și să aibă o interfață intuitivă care să îți permită să o folosești eficient.
Stocare locala/stocare cloud
Chiar dacă și stocarea locală, pe un server al firmei, are avantajele ei, stocarea datelor într-un serviciu de tip Cloud este varianta pentru care majoritatea firmelor vor opta, datorită flexibilității și costului mai mic aferent acestei metode. Un serviciu de cloud nu necesită achiziția unui server care să ruleze permanent și plata către servicii de mentenanță, iar pe lângă acest lucru, este mult mai ușor de implementat și accesat de oriunde.