Ce înseamnă mai exact Enterprise Resource Planning?

O aplicație de tip ERP reprezintă fundația pe care se clădește managementul unei firme, deoarece aceasta cuprinde multe funcționalități vitale asigurării unui workflow eficient.

Un soft ERP bine pus la punct, va facilita activitatea întregii firme. Toate acțiunile importante se vor transpune în cadrul aplicației, oferindu-ți o privire de ansamblu asupra modului în care firma ta se mișcă.

Proiectele companiei tale vor fi împărțite în etape, iar etapele la rândul lor în sarcini. Vei putea organiza angajații în echipe de lucru, pentru ca mai apoi să atribui sarcini fiecărei echipe în parte. Bineînțeles, vei avea posibilitatea de a monitoriza progresul echipelor și eficiența acestora. Acest mod de lucru promovează colaborarea și sporește eficiența lucrului în echipă.

Un astfel de soft vine la pachet și cu soluții pentru comunicare în cadrul companiei, cu un sistem de mesaje instant și postări ce îți va permite să ții legătura cu personalul într-un mod mai eficient.

În mod ideal, softul va include și un modul de facturare și gestiune a cheltuielilor, care îți va permite să vezi exact ce bani vin în firmă și ce bani pleacă, prin prin prisma unor grafice generate automat pe baza datelor introduse

Unul dintre cele mai mari avantaje ale programului ERP, este centralizarea datelor. Toate spreadsheet-urile pe care le aveai în Excel, toate contactele clienților din agenda telefonică, și multe alte tipuri de date, sunt acum stocate într-un singur loc, in cloud, ușurându-te astfel de nevoia de a aveadesktop-ul plin de o multitudine de foldere cu subfoldere și de bătaia de cap care vine la pachet cu acestea.  Acum, totul este la numai câteva clickuri distanță.

O astfel de aplicație este esențială în 2021, daca vrei ca afacerea ta să meargă la eficiență maximă, iar tot mai mulți antreprenori realizează acest lucru, fapt reflectat în creșterea enormă a industriei de astfel de programe, care conform Allied Market Research, a atins cifra de 39 de miliarde de dolari în 2019, și se estimează că va ajunge la aproximativ 86 de miliarde până în 2027.